Pihattotallit

Pihattoelämän haluamme tarjota hevosillemme, koska se on hevosille lajityypillisesti luonnonmukaisempi vaihtoehto kuin karsinatalli. Uskomme pihaton myös olevan tärkeä tekijä hevosen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille monestakin syystä, mm. mahdollisuus omassa rytmissään viettää aikaa lauman kera, huolehtia liikkumisestaan ja ulkoilustaan sekä pysyä terveenä, ilman jalka- tai hengitystievaivoja.

Kauhajoki

Pihassamme on rakenteilla pihattotalli, jonka betonipohjaisen makuuhallin saa liukuovilla suljettua kahdesta oviaukosta. Sieltä pääsee kulkemaan vapaasti ulkotarhaan, jossa on pari matalaa hyppyestettä aktivoimassa hevosia.

Asuintalomme yhteydessä on myös pikkupihatto, jossa pienempi ulkotarha. Tämä on koulutettavien hevostemme ja joskus myös leirille tulevien hevosten käytössä.

pikkupihatto pihapiirin pikkutarha

Näiden lisäksi pihapiirissä on varustehuone, rehuhuone, hoito-/pesutila, kuivikevarasto, lantala ja pari ulkotarhaa, joista löytyy tarhakatos.

Reilun kilometrin päässä asuintalostamme Vanhatien varressa on toinen pihattotallimme, jonka yhteydessä on makuuhalli, taukotupa ja laitumia. Sinne on rakenteilla myös kenttä ja lantala.

makuuhalli sisältä laitumia

makuuhalli

lauma

Kauhajoen talleissamme on myös sisätila, johon voimme tarvittaessa satunnaisesti ottaa, jos joku hevonen on hoidettava antaen erityistä ruokintaa, lääkitystä, kuivittamista tms.

Karvia

Karviassa on pihattotallin lisäksi myös perinteinen talli, jossa on neljä sisäkarsinaa. Karvian Sarassa on meidän kolme siitoskäytössä olevaa suomenhevostamme: Suvi, Saima ja Jeku-Majuri. Siellä on tilauksesta saatavilla tunteja painottuen loppuviikkoon.

pihattotarha2

Karvian tallilla on iso kenttä, sekä hyviä ja rauhallisia maastoja.

kentta