Pihattotalli

Pihattoelämän haluamme tarjota hevosillemme, koska se on hevosille lajityypillisesti luonnonmukaisempi vaihtoehto kuin karsinatalli, ja tukee hevosen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Pihatossa hevosilla on mahdollisuus omassa rytmissään viettää aikaa lauman kera, huolehtia liikkumisestaan ja ulkoilustaan sekä pysyä terveenä, ilman jalka- tai hengitystievaivoja.

pihattotarha2

Pihatossamme on betonipohjainen turvekuivitettu makuuhalli, jonka saa liukuovilla suljettua kahdesta oviaukosta. Hevoset pääsevät siitä oman halunsa mukaan ulos, missä ne viihtyvätkin lähes 24/7 ympäri vuoden. Lähinnä kesähelteillä lauma hakeutuu sisälle – pakkaset sen sijaan eivät haittaa. Ulkoiluun hevosillamme on käytössä hehtaarin kokoinen tarha.

Ruokinta on toteutettu vapaasti syötettävällä säilörehulla ja ruokintapuomista jaettavalla väkirehulla. Pihaton yhteydessä on myös perinteinen talli, jossa on neljä karsinaa. Hevosia voi tarvittaessa ottaa sisäkarsinaan, jos niitä on ruokittava erityisellä tavalla, lääkittävä tai vaikka kuivatettava.

Puitteet

kentta kentta2

Valaistu hiekkakenttä on jaettu neljään lohkoon, jotka voi tarvittaessa purkaa kahteen isompaan. Lohkotettu kenttä antaa ratsukoiden keskittyä omaan työskentelyynsä ilman että täytyy huolehtia väistämisestä tai siitä, että hevoset pyrkisivät liikkumaan peräkanaa. Tämä helpottaa varsinkin kun työskennellään hyvin vähillä tai kokonaan ilman varusteita.

Kentältä löytyy kanistereita, jakkaroita, estekalustoa, autonrenkaita, siedätysvälineistöä ynnä muuta, joita voi harjoituksissa käyttää. Kentän vieressä on rinteessä katsomopenkit ja kentän päädyssä on tuomarin katos, jossa voi myös istuskella.

pyoro

Valaistun pyöröaitauksen halkaisija on 17 metriä. Se sopii pyörötyöskentelyn lisäksi ratsastukseen, esimerkiksi istuntaharjoituksiin.

varustehuone

Pihaton vierestä löytyy lämmitetty, koneellisella kosteudenpoistolla varustettu varustehuone. Siellä säilytetään hevosten satulat, suitset, riimut, harjat ynnä muut hoitotarvikkeet.

Hevoset viihtyvät hoidettaessa tallin pihalla olevilla hoitopuomeilla. Eläinlääkäriä yms. varten löytyy myös mahdollisuus kiinnittää hevonen kahdelta puolelta.

Tallilta lähtee monipuolisia, rauhallisia maastoreittejä, joista valinnanvaraa löytyy niin pituuden kuin maisemienkin puolesta.