Hevoskoulutus

koulutus

Yksittäinen koulutuskerta
Hippiinassa/kotitallilla
Tuntiveloitus
Kilometrikorvaus
30€/h
0,25€/km
Hintaan sisältyy alkukartoitus, hevosen ja omistajan opetus sekä tarvittaessa kirjallista materiaalia tai ehkä videokuvaa oppimisen tueksi.
Suositus Omistajan olisi hyvä olla prosessissa mukana, sillä silloin opitut asiat siirtyvät parhaiten myös jatkoon.
Alkuun voidaan ottaa pehmeä lasku, jolloin hevonen voi pari viikkoa tutustua ensin uuteen paikkaan, lajitovereihin, ihmisiin jne.
195€/
2 viikkoa
Pitkä koulutusjakso Kesto 1kk ja yli, riippuen yksilöstä ja lähtötasosta. Työ on suunnitelmallista ja sitä käydään läpi yhdessä omistajan kanssa. 450€/kk
Koulutusjaksojen hintoihin sisältyy hevosen ylläpito: pihatto (tarha ja suoja), heinä/säilörehu, suolakivi, vesi, turvekuivike ja sähkö sekä perushoito.

Tyytyväisyystakuu

Jos et ole tyytyväinen tuloksiin, saat rahasi takaisin. Koskee kaikki hevoskoulutuspalveluita. Asiakkaan on mahdollista koska tahansa tulla erikseen sovittuina aikoina koulutusta seuraamaan.

Rahat saa takaisin esittämällä jonkinlaiset perustelut miksi koulutus ei ollut tyydyttävää. Huom! Maksimissaan palautusta voi saada yhdeltä kk-jaksolta takaisin ja palautus käsittää vain koulutusosuuden, ylläpitomaksu, 250€/kk veloitetaan sittenkin, vaikka koulutusosuus ei tyydyttäisi. Näin ollen max. palautus on 200€. Etuus on käytettävissä vain kerran.

Koulutus pehmeiden arvojen mukaan

Aloitamme koulutuksen aina maastakäsin, käyttäen naruriimua ja koulutusköyttä. Näin saadaan varmistettua, että hevonen ymmärtää paineesta pois päin liikkumisen ja saadaan luotua ”merkistö”, jota hevosen on helppo sitten myös ratsain ymmärtää.

Ratsain työskentelemme aina kuolaimitta. Omistajan halutessa käytämme myös rungotonta satulaa, jota voi koulutuksen ajaksi lainata meiltä. Rungoton on meidän suosituksemme, koska on tavallista, että liikutuksen lisääntyessä hevosen lihaksisto muuttuu ja alkuun hankittu rungollinen satula ei sovikaan enää hevoselle yhtä hyvin koulutusjakson päättyessä.

Ratsutettavia hevosia on kerrallaan vain muutama, näin voimme taata, että ehdimme keskittyä huolella ja yksilöllisesti jokaiseen opetettavaan. Hevosta työstetään tarpeen mukaan, ei kellon ja kalenterin kera.

Koulutukseen kelpaavat kaikenlaiset hevoset, myös vaikeat tapaukset: dominoivat, traumatisoituneet, pelkäävät ym. Nuorille tarjoamme tapaoppia, ratsastajaan / kärryihin totuttamisen sekä monipuoliset alkuopettamiset. Vanhemmille hevosille uudelleen koulutusta, myös ex-ravureille.

Koulutuspalvelut voidaan aina muokata asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Voimme joko keskittyä lyhyellä jaksolla (4-8 viikkoa) joihinkin määrättyihin ongelmiin, esim. traileriin lastaus, pureminen tai potkiminen, varustaminen, ratsastajan selkään hyväksyminen, liikkeelle lähtö tms. Pidemmillä jaksoilla (3-6kk) voimme kokonaisvaltaisemmin keskittyä hevoseen ja sen kouluttamiseen, saaden samalla korjattua laajempia ongelmia ja herättäen hevonen haluamaan yhteistyötä ihmisen kanssa.

Toivomme, että hevosen omistaja/tuleva käsittelijä osallistuu mahdollisuuksiensa mukaan koulutukseen. Näin hän oppii toimimaan samoin kuin kouluttaja, jolloin hän tulee varmasti käyttäneeksi hevosen oppimia otteita.

Jos innostuit, ja tahdot hevosesi koulutettavan meillä Hippiinassa, soita ja varaa aika tutustumiskäynnille, jonka aikana voit saada esimakua siitä minkälaisia asioita hevosten kanssa teen. Mikäli vielä sittenkin kiinnostaa, niin seuraava askel on pakata hevonen mukaan, ja selvitetään missä hevosesi menee ja mitä uskon sen voivan oppia. Jos ajatukseni vastaavat omiasi, niin voimme laatia kirjallisen sopimuksen.

Asiakkaiden palautteita

”Olin tyytyväinen koulutukseen ja sain kaipaamiini asioihin apua varsan käsittelyssä, ehkä vielä enemmän siihen tarvitsen apua miten saada huomio itseeni enemmän silloin kun toisia hevosia ympärillä, mutta tämä varmaan enemmän itsestä kiinni, että olisi tarpeeksi päättäväinen… Täytyy vain treenata niitä oppimiani harjoituksia, kahdeksikolle lähettäminen, ympyrälle lähettäminen, suoraan lähettäminen, vesiletkuun totuttaminen, saada varsa peruuttamaan/liikkumaan kapeasta välistä yms. enemmän vielä. Itse olen saanut itsevarmuutta varsan kanssa kun asiat sujuvat vähän paremmin kuin alussa kun oli se oma pelko/jännitys/epävarmuus niin suuressa osassa. Tietysti täytyy myös itse harjoitella lisää narun ja koulutuskepin käyttöä, että osasin toimia sujuvasti ja johdonmukaisesti varsan käsittelyssä.

Mielestäni oli oikein hyvä tuo neljä kertaa peräkkäin ja sitten vähän taukoa. Sen jälkeen kun olen kerinnyt harjoitella, aion kyllä ottaa lisää maastakäsittelyoppeja. Voisin suositella tätä koulutusta muillekin joilla on jotain ongelmia oman hevosen käsittelyssä. Mielestäni hyvää on myös se, että koulutuksesta on apua, vaikka tulevaisuudessa käyttäisin kuolaimia, satulaa tai ajaisin kärryillä.”
– Heidi

Tutustumis- ja lepojaksot

Halutessasi saat aloittaessa 2 viikkoa kestävän tutustumisajan hintaan 195€ .

Tällä jaksolla voimme antaa hevosellesi pehmeän laskun, jonka aikana se saa sopeutua ympäristöön, kavereihin, mahdollisesti hyvin erilaisiin otteisiin ja toimintatapoihin mitä sillä on ennen ollut. Näin voidaan välttää hevosen kulttuurishokki. Tänä aikana voidaan kyllä tehdä tulevia käyttövarusteita tutuksi, ja harjoitella yhdessä oloa harjailemalla, taluttelemalla ja oleskelemalla yhdessä. Kyseessä ei siis ole ”unohda hevonen pihattoon” -jakso ;D

Lepojaksoista myönnän alennusta suodakseni osaltani hevosille mahdollisuuden stressittömään oppimiseen.

Mikäli tahdot ennaltaehkäistä motivaatio-ongelmien syntymistä ja suoda hevosellesi koulutuksen ajalle mukaan haudutteluaikoja opeille, tahdon osaltani kannustaa tällaiseen toimintaan. Täten koulutusjakson väliin tulevista lepojaksoista myönnän alennusta normaali tallivuokraan 25€, eli 175€/kk (norm. 200€). Lepokuukausi voidaan myös jaksottaa 2 x 2 viikkoa jaksoon tai 4 x 1 viikon mittaiseen aikaan.