Tallipaikat

tallipaikat2

puolihoito pihattolaumassa tai karsinassa Sis. perusrehut, kuivike, vesi, sähkö ja kokopäivätarhaus, jota suosittelemme. Tallityöt jaetusti vuokraajan kanssa. 150€/kk
täysihoito pihattolaumassa tai karsinassa Sis. samat kuin edellinen, mutta lisäksi omistaja voi huoletta keskittyä seurusteluun hepan kanssa, tallitöitä ei tarvitse tehdä. 200€/kk

Perusrehut ovat säilörehu suurpaaleista, kaura ja suolakivi. Jos hevosesi ei voi syödä tuorerehua, tulee kuivaheinät hankkia ja toimittaa itse tallille omistajan kustannuksella. Kuvikkeena käytämme turvetta.

Huom! Pihattopaikka laumassa vain pitkäaikaisille tallipaikkavuokraajille, jos hevonen on kengättä ja omistajan omalla vastuulla loukkaantumisien tai varusteiden rikkoontumisien suhteen.

Päivähoitomaksu 10€.

Käytössäsi on

  • Valaistu hiekkakenttä tai sen vapaana olevat lohkot (4 kpl, jotka saa tarvittaessa purettua kahteen isompaan). Saat oman rauhan kentällämme myös pienryhmätuntien aikaan.
  • Valaistu pyöröaitaus, aina, kun se ei ole tuntilaiskäytössä. Siellä voi maastatyöskentelyn lisäksi myös ratsastaa esim. halutessaan keskittyä vaikka askellajiharjoitteluun ilman liinassa juoksuttajaa.
  • Erilaisia aktiviteetteja, joita voit soveltaa mielesi mukaan, esim. jumppapallot, autonrenkaat, estekalustoa, kanistereita, tynnyreitä, maastoesteitä ja siedätysvälineistöä (sateenvarjot, hapsuverhot, pressuja, pussiraippoja jne.)
  • Lämmitetty, siisti ja koneellisella kosteudenpoistajalla varustettu varustehuone. Siellä voit säilyttää satulan / valjaat, suitset, harjat ja muut hoitotarvikkeet sekä loimet. Lisäksi on kylmätiloissa metallikaappeja, joista saat lisää säilytystilaa tarvittaessa.
  • Tallin pihassa hoitopuomit, joissa moni hevonen viihtyy varustaessa tyytyväisempänä kuin kaksin puolin ketjuihin kiinnitettynä. Nekin toki löytyy niitä toimenpiteitä varten, joissa liikkumista on rajoitettava esim. eläinlääkärin pyynnöstä.
  • Tallin pihasta lähtee pitkät ja rauhalliset maastoreitit, joissa on valinnanvaraa ja vaihtuvia maisemia.

Hevosille lupaamme luonnonmukaisuutta ja omistajille tarvittaessa apua. Vierastarha on tallin pihattotarhan vieressä, joten kavereita voi nuuskia ja nähdä likeltä. Pidempiaikaiset tallipaikkavuokraajat voivat omalla vastuulla tarhata myös tallin suomenhevoslauman kanssa, jos hevonen kulkee kengittä. Omistajat saavat tarvittaessa apua, mutta väkisin sitä ei kellekään tyrkytetä, sillä tekemällähän oppii ja kukin tavallaan. Parhaiten meillä viihtyvät varmasti luonnollista hevostaitoa suosivat omistajat, sillä he saattavat monessa muussa tallissa törmätä ennakkoluuloihin siitä, että he harrastavat naurettavaa ”narunpyörittelyä”.

Puolihoitopaikka käytännössä:
Emme odota, että pidemmän matkan takaa tulevien olisi käytävä päivittäin tai edes joka toinen päivä lannanluontihommissa. Työvuorot voidaan sopia vaikka viikonlopuksi, jolloin omistaja tekee sitten kerralla vähän enemmän hommia sopimuksen mukaan.