Tunnit

tunnit

Tuntihinnasto

Hintoja on jouduttu korottamaan alk. 1.7.2022, koska talliyrittäjän kulut ovat nousseet reilusti monen tuotteen ja palvelun osalta.

Irtotunnit
1 h 24€
½ h 15€
15 min 10€
Sarjakortit
10 h 200€
15 h 270€
½h x 10 135€
Muut
Yksityistunti 45€
Maastoratsastus 1.5h 35€
Tunti omalla hevosella 15€

Tuntien sisältö

Esimerkiksi:

  • perusopit maasta tai ratsain
  • ratsastus varusteitta (perusopit oltava hallussa)
  • moniheppatunnit, maasta tai ratsain – sinä ja kaksi heppaa
  • irto-ohjaus maastakäsin
  • tempputunnit tai lapsille leikkitunti
  • satumaastot perheen pienimmille, n. 4-8-vuotiaille
  • pelkosiedätykset ihmiselle tai hevoselle
  • onnistumistunnit mm. meditoiden tai analysoimalla
  • videotunnit oppilaan kotoa käsin verkon kautta
  • hevosvoimaterapia, ratkaisukeskeinen ote hevostenkäsittelyn, harrastuksen tai muun elämän pulmiin.

Muutaman kokeilutunnin jälkeen voimme halutessasi laatia tehokkaasti etenevän opetussuunnitelman.

Tuntien varaus ja peruminen

Tuntien varaaminen tai peruminen onnistuu tekstiviestillä numerosta 0400-802322. Soittoihin en kykene aina vastaamaan, mutta voit jättää vastaajaan soittopyynnön numerosi kera. Tuntien varaus onnistuu myös tuntivarauslomakkeella tai sähköpostilla. Varaukset tulisi tehdä 2-7 päivää aiemmin, peruutuksetkin hyvissä ajoin, viimeistään edellisenä päivänä. Sairastapauksissa peruutuksia otetaan vielä vastaan tuntiaamuna ennen kello yhdeksää. Peruuttamatta jätetyt tunnit veloitetaan.

Maksaminen

Yksittäiset tuntiostot maksetaan käteisellä ennen tunnin alkua, mieluusti tasarahalla.
Jos maksat ennalta tilille, ota maksutosite mukaan. Sarjakortit voi maksaa joko käteisellä tai tilille: FI70 4108 0011 3962 34. Tilille maksaessa viestikenttään nimesi ja ostamasi tuote. Yrityksille laskutusmahdollisuus, laskutuslisä 5€.

Maksuvälineenä käyvät myös Tyky-Kuntosetelit, Virikesetelit ja Finnbody-yritysliput, joilla työnantajat voivat tukea työntekijöidensä liikuntaharrastusta.

10 tunnin sarjakortti on voimassa yhden lukukauden eli 5kk ostopäivästä ja 15 tunnin sarjakortti lukuvuoden eli 10kk. Mikäli kortti ehtii vanhentua, sen voi ratsastaa maksamalla pienen rästimaksun kustakin tunnista, eli 5€ / tunti. Tapauskohtaisesti, lähinnä lääkärintodistuksella tapaturmissa, käytännöstä voidaan joustaa ja aikaa venytetään ilman rästejä.

Sarjakortteja voi käyttää yhdessä perheen tai kaverien kanssa.

Millaisia Hippiinan tunnit ovat?

Tunnit voivat sisältää ratsastuksen lisäksi myös maastakäsittelyä, pyörötyöskentelyä, teoriaa ja/tai istuntaharjoituksia. Ratsastus tapahtuu kentällä tai maastossa, taitojen mukaan. Uusilta asiakkailta edellytämme ensin tutustumistuntia kentällä, jonka jälkeen arvioimme maastoilutaidot.

Meillä ei ratsasteta tyylisidonnaisesti, esim. englantilaista tai westerniä, vaan kustakin tavasta on otettu se mikä tuntuu hyvältä ja toimivalta. Ratsastuksestamme suurin osa tapahtuu löysin ohjin, tuntuma otetaan vain, kun halutaan reagointi johonkin pyyntöön. Kaikilla hevosillamme ratsastetaan kuolaimitta.

Harjoitusten periaate on saada hevonen käyttämään omia aivojaan ja saada yhteistyö aikaiseksi ilman pakottamista. Emme turhaan ohjaa hevosen jokaista liikkettä, vaan sillä on mahdollisuus tehdä asioita – myös virheitä, jotka korjataan tarvittaessa. Näin se motivoituu enemmän ja uskaltaa kokeilla erilaisia reaktioita, tullen kevyemmäksi ja pehmeämmäksi ratsastaa.

Tunneillamme ei keskitytä hiomaan päämäärättömästi kouluohjelmien liikkeitä, vaan tekemiset valitaan sen mukaan mitä kullakin ratsukolla on sen hetkisiä tarpeita. Ratsastettavat asiat pyritään myös muuntamaan hevoselle mielekkääksi, mitä esimerkiksi kentän uran tai pääty-ympyrän loputon kiertäminen ei ole hevosen näkökulmasta.

Oppien purku osiin on asiakkaillemme tuttua. Monessa muussakin paikassa sitä mainostetaan, mutta tavallisesti ratsastaessa kuitenkin nähdään pakolliseksi hallita ties miten monta osaa samaan aikaan. Tällöin ei todellisuudessa ole opittavia asioita purettu juuri nimeksikään. Meillä voidaan harjoitella liikkeelle pyytämistä ilman, että ohjataan lainkaan tai murehditaan vauhdista, jarruista ja ties mistä. Kääntämisharjoituskin voidaan tehdä niin, ettei samaan aikaan tarvitse miettiä uralla pysymistä, etäisyyttä muihin ratsukoihin tms. Tässä vain muutama esimerkki, tunnillamme näet niitä paljon lisää.